Pori sijaitsee meren rannalla Suomen läntisellä rannikolla ja se on ihastuttava kaupunki monenlaiseen harrastamiseen ja aktiviteettiin. Pori tunnetaankin yhtenä Suomen aktiivisimmista kaupungeista kesäkuukausina, sillä silloin kaupungissa järjestetään monenlaisia tapahtumia samalla, kun sen erikoislaatuinen kaunis luonto kutsuu erilaisiin aktiviteetteihin ja harrastuksiin.

Yyteri, ranta vailla vertaa

Moni turisti suuntaa Porin valtavan pitkälle Yyterin rannalle, joka on yksi koko Euroopan pisimmistä hiekkarannoista. Se on valtavan suuri ranta myös leveydeltään, sillä lähes koko kuuden kilometrin pituista rantaa eristävät valtavat hiekkadyynit, joiden suojiin moni turisti leiriytyy päivän ajaksi. Rannan läheisyydessä on mahdollisuus monenlaisiin harrastuksiin, kuten ratsastamiseen, kylpylässä vietettyyn lomaan, leiriytymiseen, lentopalloon ja surffaukseen. Sen lisäksi kuumina kesäpäivinä järjestetään erilaisia urheilutapahtumia tai musiikkitapahtumia monien tiskijukkien toimesta. Silloin rannalle saadaan entistäkin kuumempi ja kesäisempi tunnelma.

Kirjurinluoto on oivallinen paikka suuria tapahtumia varten

Kirjuriluodon valtava puistoalue sopii erityisen hyvin suurten tapahtumien järjestämiseen, johon voidaan myydä lippuja tuhansille katsojille tai musiikin kuuntelijoille. Se sijaitsee keskeisellä paikalla aivan Porin keskustan läheisyydessä ja on yksi Kokemäenjoen useista luodoista. Luoto on hyvin tunnettu myös joka kesä kaupunkiin saapuvien turistien parissa ja lähietäisyydellä on kaupungin satama sekä joen varrella olevat kesällä erittäin suositut laivoihin rakennetut terassit.

Paikalla järjestetään kesän aikana monia tapahtumia, joista ehkä tunnetuimpia ovat Porin Jazzit, joihin kutsutaan joka vuosi kansainvälisiä sekä suomalaisia menestyneitä artisteja. Sen lisäksi luodolla on useita muita tapahtumia, kuten rockhenkinen Porispere-festivaali ja erilaisia suomalaisia klassisemman musiikin tapahtumia.

Kirjurinluotoon on päässyt aiemmin vain veneellä, mutta nykyään kulkua on helpotettu huomattavasti, sillä joen uoman ja luodon välillä kulkee silta, jota pitkin pääsee helposti kävelemään alueelle, joka toimii myös kauniina puistoalueena. Viime vuosikymmenellä on rakennettu myös toinen silta, joten pääsy on entistäkin helpompaa. Luodolla on myös viihtyisä uimaranta, joka on suosittu kohde paikallisten porilaisten kuin turistienkin keskuudessa kuumina kesäpäivinä. Alueella on myös kesäteatteri, joka on aloittanut toimintansa jo lähes sata vuotta sitten ja lapsille tarkoitettu leikkipuisto, jossa on myös erilaisia eläimiä pienimpiä viihdyttämään.