Porin kirjuriluodolla esiintyneitä artisteja on vuosien aikana ollut hyvin monenlaisia, mutta tässä kirjoituksessa käsittelemme muutamia paikalla esiintyneitä monipuolisia ja menestyneitä suomalaisia artisteja, jotka ovat keskittyneet klassiseen musiikkiin ja oopperaan.

Pentti Hietanen, tunteellinen tulkitsija ja klassisen musiikin tenori

Klassisempaan musiikkimakuun on mahdollista saada vastinetta nykyisen Suomessa tunnetuksi tulleen Pentti Hietasen osalta, sillä hänen äänensä on valloittanut yhä useampia klassisen musiikin ja oopperan ystäviä. Tämä monipuolinen tenori on perinteisen klassisen musiikin lisäksi levyttänyt rockhenkistä sekä viihteellistä kevyempää musiikkia. Hänen levyttämiensä omien kappaleiden lisäksi Hietanen tunnetaan erilaisten tunnettujen kappaleiden ja muiden artistien covereiden tulkitsijana.

Miehen korkea ääniala on sopinut mainiosti erilaisten oopperaesitysten laulamiseen ja mies onkin tulkinnut hyvin tunteikkaasti monia erilaisia näytelmiä. Vuonna 2010 Pentti Hietanen osallistui kauniilla balladilla Euroviisujen Suomen karsintoihin. Kappaletta ei silloin valittu edustamaan Suomea, vaan se sijoittui kahdeksanneksi.

Jyrki Anttila, kansainvälisesti

Toinen taidokas tenori, joka on esiintynyt kirjurinluodon tapahtumien lisäksi monilla muilla keikoilla, on suomalainen pidetty oopperalaulaja Jyrki Anttila. Hänen uransa on alkanut 1990-luvulla ja jatkuu edelleen. Toisin kuin Pentti Hietanen, Jyrki Anttila on keskittynyt täydemmin oopperaan, vaikkakin hänet nähdään joskus klassisen musiikin tapahtumissa. Suomen menestyksen lisäksi Anttila on saanut ooopperasolistin rooleja monissa muissakin maissa, kuten esimerkiksi Saksassa ja Sveitsissä ja keikkoja hän on tehnyt aina Yhdysvalloissa sekä Japanissa asti.

Oopperalaulajan solistin roolin hän sai Suomessa kansallisoopperassa, ja hän on myös tuttu kasvo

Suomen oopperajuhlilla, missä hän on vieraillut erilaisten orkestereiden ja kokoonpanojen

solistina.

Emilia Vesalainen, kaunisääninen sopraano

Yksi suomalaisen klassisen musiikin tähdistä on nuori sopraano Emilia Vesalainen, joka on kirkasääninen ja jonkin verran Suomessa uraa tehnyt artisti. Hän konsertoi laajasti ympäri. Hän on laulanut kansallisoopperan solistina, debytoinut useissa erilaisissa oopperaesityksissä kotimaassa sekä monissa vielä ulkomailla ympäri Eurooppaa. Hän tulkitsee myös tunteikkaasti oopperan lisäksi erilaisia suomalaisia sekä argentiinalaisia tangoja ja toimii myös musiikin ja laulun opettajana. Vuonna 2007 hänet on myös valittu vuoden nuoreksi taiteilijaksi ja hän on voittanut useita paikallisia laulukilpailuja.